Vrabia de camp

Passer montanus

  • 12
  • 06
    2016

Vrabia de camp (Passer montanus) este caracteristica zonelor joase şi de deal, dar ajunge si in regiunea montana, fiind mai putin antropizata. In oras poate fi vazuta iarna in grupuri mari si in perechi vara, in parcuri, spatii verzi mai frecvent in cartierele marginaşe. Se hraneste cu insecte, larve, fructe sau seminte. In jurul nostru zboara doua tipuri de vrabii una […]

Vrabia de camp (Passer montanus) este caracteristica zonelor joase şi de deal, dar ajunge si in regiunea montana, fiind mai putin antropizata. In oras poate fi vazuta iarna in grupuri mari si in perechi vara, in parcuri, spatii verzi mai frecvent in cartierele marginaşe. Se hraneste cu insecte, larve, fructe sau seminte.

In jurul nostru zboara doua tipuri de vrabii una de casa si una de camp ele traiesc chiar si impreuna, daca veti fi mai atenti la ele veti vedea 2 deosebiri intre ele una este pe capul vrabiei si una in obraji. Vrabia de camp are „caciulita” maro si pete negre in obraji pe cand vrabia de casa are „caciulita” gri cu margini maro si fara pete in obraji.

Vrabia de camp (Passer montanus)