Sarpele de casa

Natrix natrix

  • 26
  • 05
    2016

Sarpe de casa (Natrix natrix) acesta poate fi intalnit in apropierea apelor sau in paduri unde se hraneste aproape exclusiv cu amfibieni. Pe uscat, sarpele se deplaseaza prin tarare; in apa inoata fie scufundandu-se, fie tinand capul la suprafata. Sarpele se hraneste cu soareci si soparle, fara o mestecare prealabila, de multe ori hrana poate fi mai […]

Sarpe de casa (Natrix natrix) acesta poate fi intalnit in apropierea apelor sau in paduri unde se hraneste aproape exclusiv cu amfibieni. Pe uscat, sarpele se deplaseaza prin tarare; in apa inoata fie scufundandu-se, fie tinand capul la suprafata. Sarpele se hraneste cu soareci si soparle, fara o mestecare prealabila, de multe ori hrana poate fi mai voluminoasa decat corpul sau.

Exemplarul din poza de mai sus era in curs de naparlire de aceea are ochii albastri. Intre ochi si pielea “veche” intra aer si din reflexia luminii capata o culoare albastra. Cat timp sarpele este in aceasta forma el nu vede si de multe ori este mai agresiv.

Este un sarpe eurasiatic, neveninos, traieste aproape peste tot in Romania si este confundat mai tot timpul sfarsind nevinovat sub furia oamenilor. Poate fi recunoscut foarte usor dupa “urechile” galbene in forma de semiluna.

Daca este capturat face pe mortul si improsca glandele aflate langa organele genitale , o substanta urat mirositoare.