Sarpele de apa

Natrix tessellata

  • 12
  • 06
    2016

Sarpe de apa (Natrix tessellata) asemanator ca obiceiuri cu ruda sa apropiata sarpele de casa, este mai putin tolerant la prezenta umana, traind exclusiv numai in apropierea apelor. Culoarea de fond este galben-cenusiu cu pete patrate brun-maslinii, dispuse sub forma de cinci siruri longitudinale. Marginea pupilei este galbena. La fel de inofensiv ca si ruda […]

Sarpe de apa (Natrix tessellata) asemanator ca obiceiuri cu ruda sa apropiata sarpele de casa, este mai putin tolerant la prezenta umana, traind exclusiv numai in apropierea apelor.

Culoarea de fond este galben-cenusiu cu pete patrate brun-maslinii, dispuse sub forma de cinci siruri longitudinale. Marginea pupilei este galbena.

La fel de inofensiv ca si ruda sa, pe langa mirosul puternic respingator emis de glanda de la baza cozii, are obiceiul de a face pe mortul. Atunci cand nici aceasta nu convinge, incepe sa vomite iar cum hrana lui consta in special din peste, tavalit in hrana regurgitata devine respingator pentru aproape orice pradator.