Salamandra

Salamandra salamandra

  • 05
  • 11
    2016

Salamandra comuna de Foc (Salamandra salamandra) este amfibian din ordinul Caudata, adica este o broasca cu coada. Este unul din cei mai retrasi membrii ai ordinului. Traieste cea mai mare parte a vietii sub frunze si in crapaturi intr-un mediu umed si aparat de razele soarelui. Se hraneste cu insecte si larve. Pielea salamandrelor secreta un mucus, ce ajuta la […]

Salamandra comuna de Foc (Salamandra salamandra) este amfibian din ordinul Caudata, adica este o broasca cu coada.

Este unul din cei mai retrasi membrii ai ordinului. Traieste cea mai mare parte a vietii sub frunze si in crapaturi intr-un mediu umed si aparat de razele soarelui. Se hraneste cu insecte si larve.

Pielea salamandrelor secreta un mucus, ce ajuta la mentinerea umiditatii pe uscat si la echilibrul nivelului de saruri, in apa. De asemenea, serveste ca lubrifiant la inot.

Salamandrele mai secreta substante toxice. Ele naparlesc periodic, lasandu-si stratul exterior al pielii (epiderma) pe măsura ce cresc.

Traieste cel mai mult dintre amfibieni, in general 10 ani chiar si 30 ani. Exista o informatie ca a existat un exemplar intr-un muzeu de istorie naturala din Germania, ar fi ajuns la varsta de 50 ani.

Salamandra (Salamandra salamandra) Salamandra (Salamandra salamandra)