Pitigoi sur

Poecile palustris

  • 19
  • 03
    2017

Pitigoi sur (Poecile palustris) face parte din ordinul Passeriformes, este un rezident stabil in aproape toata Europa. In general, este o specie sedentara, desi populatiile din nordul indepartat pot migra spre sud in iernile foarte friguroase. Cel mai adesea poate fi intalnit in padurile din apropiere de zone umede, dar si in parcuri, gradini si […]

Pitigoi sur (Poecile palustris) face parte din ordinul Passeriformes, este un rezident stabil in aproape toata Europa. In general, este o specie sedentara, desi populatiile din nordul indepartat pot migra spre sud in iernile foarte friguroase. Cel mai adesea poate fi intalnit in padurile din apropiere de zone umede, dar si in parcuri, gradini si livezi.

Se hraneste cu insecte si paianjeni in sezonul de imperechere, cu nuci si seminte in toamna si iarna. Isi face provizii de hrana pentru perioadele cand nu mai gaseste.

Atinge maturitatea sexuala la varsta de un an. Specia este monogama si perechile raman impreuna pe viata, deseori, si isi apara teritoriul pe toata durata unui an.

Masculii le ofera hrana femelelor in ritualul nuptial, de la inceputul construirii cuibului si pana la iesirea puilor din oua. Femela construieste cuibul in forma de cupa din muschi, intr-o scorbura de copac sau o cavitate pe sol sau intr-un perete.

Au o durata medie de viata in salbaticie de doi ani.

Pitigoi sur (Poecile palustris)