Cormoran mic

Phalacrocorax pygmeus

  • 26
  • 11
    2016

Cormoran mic (Phalacrocorax pygmeus) este o specie acvatica si cea mai mica din familia cormoranilor. Ei se hranesc cu peste si nevertebrate acvatice, scufundandu-se pana la cativa metri adancime si pentru o perioada de maxim un minut. Ierneaza in sudul ariei de cuibarit in sudul Europei, cu efective mari in Grecia, Azerbaijan si Bulgaria. Sunt excelenti scufundatori, deplasandu-se usor […]

Cormoran mic (Phalacrocorax pygmeus) este o specie acvatica si cea mai mica din familia cormoranilor. Ei se hranesc cu peste si nevertebrate acvatice, scufundandu-se pana la cativa metri adancime si pentru o perioada de maxim un minut.

Ierneaza in sudul ariei de cuibarit in sudul Europei, cu efective mari in Grecia, Azerbaijan si Bulgaria. Sunt excelenti scufundatori, deplasandu-se usor sub apa asemeni unei torpile, traiesc in carduri si pescuiesc adesea impreuna cu pelicanii.

Pentru ca au un penaj ce se uda usor, pot fi observati frecvent pe arbori, stanci, grinduri, in pozitii caracteristice cu aripile desfacute, uscandu-si penajul la soare. In caz de pericol, cormoranii regurgiteaza hrana inghitita.