Ciuf de padure

Ciuf de padure (Asio otus) este o pasare rapitoare de noapte din familia bufnitelor, sedentara, raspandita in Europa, Asia, Africa de Nord si America de Nord. Traieste in palcuri de paduri, camp deschis, zone mlastinoase, parcuri, livezi, dumbravi.

Cuibareste in palcurile de paduri folosind cuiburile vechi ale altor pasari: ciori, cotofene sau cele de veverita. Se hraneste cu soareci in proportie de 90%, pasari mici. Duce viata arboricola nocturna. Ziua nu vaneaza ci sta asezat langa trunchiul vreunui arbore, in caz de pericol inaltandu-se si ridicandu-si urechile.

Ciuful de padure (Asio otus) Ciuful de padure (Asio otus) Ciuful de padure (Asio otus) Ciuful de padure (Asio otus)

02 ian. 2017