Ciocarlan

Galerida cristata

  • 01
  • 10
    2016

Ciocarlan (Galerida cristata) este o pasare ce traieste in habitate deschise, inclusiv in cele realizate de oameni, precum cai ferate sau aeroporturi. Specie rezidenta in aproape toata Europa, mai putin regiunile din nordul extrem. Nu migreaza. Specie diurna, se hraneste pe sol sau sapa la suprafata, si uneori inhata insecte din zbor. Daca hrana este putina, […]

Ciocarlan (Galerida cristata) este o pasare ce traieste in habitate deschise, inclusiv in cele realizate de oameni, precum cai ferate sau aeroporturi. Specie rezidenta in aproape toata Europa, mai putin regiunile din nordul extrem. Nu migreaza.

Specie diurna, se hraneste pe sol sau sapa la suprafata, si uneori inhata insecte din zbor. Daca hrana este putina, atunci pasarile se strang in stoluri pentru a se hrani. Iarna se hraneste cu plante, iar vara si cu nevertebrate, in special cu gandaci.

In perioada martie-iulie sunt depuse intre trei si sase oua, de 23 de mm lungime, oua clocite de femela timp de 11-13 zile. Puii parasesc cuibul la 9-12 zile dupa eclozare. Puii continua sa fie hraniti de parinti pentru inca doua-trei saptamani de la momentul in care au invatat as zboare. Pot avea si doua sau trei ponte pe an.

Longevitatea medie in libertate este de sase ani.

Ciocarlan (Galerida cristata) Ciocarlan (Galerida cristata)