Caprioara

Caprioara (Capreolus capreolus) este o specie de mamifere rumegatoare, raspandita pe aproape intreg teritoriul tarii noastre. 

Blana sa de culoare rosie bruna sau rosie-caramizie, devine cenusie pe timp de iarna. Longevitatea este apreciata la 12-15 ani, isi ating maturitatea sexuala la 2 ani.

Perioada de imperechere are loc in lunile iulie-august, iar dupa o perioada de gestatie de 9 luni naste in perioada mai-iunie. De regula fiecare caprioara fata 1-2 pui si mai rar 3.

Puii incep sa mearga repede dupa nastere si nu emana nici un miros pentru a nu atrage pradatorii. Puii sunt alaptati de mama pana toamna tarziu.

 

Caprioara (Capreolus capreolus)

 

19 mart. 2017