Broasca rosie de padure

Rana dalmatina

  • 21
  • 08
    2016

Broasca rosie de padure (Rana dalmatina) este o specie terestra de broasca ce poate fi intalnita in regiunile cu paduri de foioase, pana la altitudinea de 800 m. Culoarea variaza putin si este destul de uniform, specia confundandu-se adesea cu Rana temporaria. Indivizii sunt foarte agili, capabili de sarituri lungi, putand atinge lungimea de 2 metri […]

Broasca rosie de padure (Rana dalmatina) este o specie terestra de broasca ce poate fi intalnita in regiunile cu paduri de foioase, pana la altitudinea de 800 m. Culoarea variaza putin si este destul de uniform, specia confundandu-se adesea cu Rana temporaria.

Indivizii sunt foarte agili, capabili de sarituri lungi, putand atinge lungimea de 2 metri si inaltimea de 1 m intr-un singur salt. Este activa atat ziua cat si noaptea. Ziua se ascunde pe sub frunzele moarte. 

Se hraneste cu nevertebrate ca insecte, omizi, paienjeni, greieri, crustacee etc… Sexele ierneaza separat (femelele in frunzisul mort, masculii pe fundul apelor) din octombrie pana in februarie-martie.

 

Broasca rosie de padure (Rana dalmatina) Broasca rosie de padure (Rana dalmatina)