Broasca de mlastina

Rana arvalis

  • 19
  • 03
    2017

Broasca de mlastina (Rana arvalis) este o broasca de dimensiuni medii, cu lungimea 5-8 cm. Desi traieste in zone foarte umede, este preponderent terestra, intrand in apa doar in perioada de reproducere. Este activa mai mult noaptea, cu exceptia juvenililor. Are miscari iuti si face sarituri scurte, deplasandu-se foarte repede. Este foarte selectiva, ocupand doar anumite […]

Broasca de mlastina (Rana arvalis) este o broasca de dimensiuni medii, cu lungimea 5-8 cm. Desi traieste in zone foarte umede, este preponderent terestra, intrand in apa doar in perioada de reproducere.

Este activa mai mult noaptea, cu exceptia juvenililor. Are miscari iuti si face sarituri scurte, deplasandu-se foarte repede.

Este foarte selectiva, ocupand doar anumite habitate chiar dintre cele prielnice. in locurile unde se gaseste este insa foarte abundenta.

Uneori o intreaga populatie de sute sau mii de indivizi este cantonata pe o suprafata de cateva sute de metri patrati. Ierneaza fie pe fundul apelor, fie pe uscat.

In Romania are un areal insular in jumatatea de nord a tarii.

Broasca de mlastina (Rana arvalis)